Varumärkesbyggnade

Posted by Admin on March 27, 2013
Strategi

Att använda sociala medier för att bygga upp ett varumärke.

Fler och fler privatpersoner har under de senaste åren använt sig mer och mer av sociala medier. Företagen har inte varit svåra att hoppa på trenden. Egentligen kan man väl inte längre kalla det en trend eftersom sociala medier har blivit en stor aktör bland de traditionella mediekanalerna som tidningar, tv och direktreklam.
Genom sociala medier kan företagen hålla en dialog med sina konsumenter, något som knappt varit möjligt i de gamla mediekanalerna. Företagen kan också snabbt kommunicera ut budskap och nyheter till sina intressenter och målgrupp.

Det är inte bara företag utan även organisationer som förstått att sociala medier har blivit en stor det av samhällets vardag och ett lätt och relativt billigt sätt att nå intressenter. Att använda sociala medier som marknadsföringskanal är ett bra sätt för företagen att finnas och synas på samma plattform som sina intressenter, kunder och potentiella kunder. Det är ett snabbt och smidigt sätt att nå sin målgrupp på ett mycket kostnadseffektivt sätt. Att finnas och synas i de sociala medierna är gratis. Facebook är gratis och är en kanal där företagen eller organisationerna kan kommunicera dygnet runt med sin målgrupp eftersom Facebook alltid är tillgängligt. Att arbeta med Facebook kräver en strategi, det är viktigt att fundera över hur sättet man kommunicerar, språk, språkton och så vidare så att det ska gå i linje med vad företaget står för.

Behöver man hjälp med varumärkesbyggande finns många företag som arbetar med detta, ett exempel är företaget Nordic Brand. Vill men veta mer ämnet finns en del böcker att läsa. Sök till exempel på Adlibris

No comments yet.

Leave a comment

WP_Big_City