Grönt är skönt

Posted by Admin on November 29, 2013
I hemmet

I går kväll tittade jag på en dokumentärfilm om olika hushållsprodukter som är skadliga för miljön. Jag försöker själv att värna om miljön genom att källsortera och köpa ekologisk mat. Nu tänker jag också börja köpa miljövänligt tvättmedel som är skonsammare. Förut köpte jag vilket tvättmedel som helst bara det var billigt, men nu när jag tjänar lite bättre så känner jag att jag har möjlighet att göra bättre val. Till viss del är jag dock redan nu ganska miljövänlig eftersom jag brukar torka tvätten ute på en tvättlina på grund av att jag inte har någon torktumlare eller torkskåp.

Det känns ganska bra att veta att man faktiskt försöker att hjälpa naturen med det man kan även om det bara handlar som små saker. På sommaren brukar jag odla min egen sallad och olika örter, bland annat timjan, basilika, och koriander och många andra. En sommar försökte jag att odla morötter, det gick väl sådär. De blev kanske inte så stora men de var grymt saftiga, smakade otoligt gott. Jag använde dem till att göra en morotssoppa med timjan och fetaostbitar i, receptet finns här.

Det ska bli intressant att se om det blir någon skillnad på doften på tvätten nu när jag börjar använda det miljövänliga tvätt- och sköljmedlet.

 

No comments yet.

Leave a comment

WP_Big_City