Dryckesutbildning som leder rätt

Posted by blogadmin on May 14, 2014
Personligt

Skippar samhället och tänker på mig själv, och en liten essä om dryck. Jag älskar vin och god mat, men har inte valt att gå den vägen professionellt. Men man kan drömma…

Om man har ett stort intresse för drycker så finns det idag massor av sätt för att utveckla detta intresse till konkreta kunskaper på området. Oavsett om man är intresserad av viner, spritsorter, te eller kaffe så finns det möjlighet att gå en dryckesutbildning och skaffa sig fördjupade kunskaper.

En dryckesutbildning kan innefatta en mängd olika saker. En del väljer att gå en bartenderutbildning där man inte bara får lära sig om olika sorters alkohol utan också hur man gör riktigt goda drinkar. Detta kan så klart vara en bra början för den som är sugen på en karriär som bartender men det kan också vara ett sätt att bara få briljera lite på olika fester. En annan typ av utbildning inom detta område är en sommelierutbildning, som inte fokuserar på att blanda drinkar utan snarare på hur till exempel vin framställs och ska smaka i kombination med mat.

En sommelierutbildning kan vara av intresse för den som vill arbeta inom branschen, vill börja importera viner eller redan arbetar som importör, eller för den som bara vill veta mer. Eller så kan man ge sig på VM – tänk att stå överst på prispallen där?

Hur går man en dryckesutbildning?

Det finns flera sätt att gå en utbildning inom detta område. Ett alternativ är att söka till en yrkeshögskola som anordnar utbildningar för den som vill arbeta med drycker. Syftet med dessa är dock att utbilda personer som verkligen vill göra karriär inom dryckesbranschen. För den som vill hålla intresset på en lägre nivå och inte är så intresserad av att byta jobb så kan en dryckesutbildning från Restaurangakademien ger vara ett bra alternativ.

No comments yet.

Leave a comment

WP_Big_City