Att tänka på vid rekrytering

Posted by blogadmin on May 16, 2013
Uncategorized

Hela åtta av tio företag har drabbats av en felrekrytering en eller flera gånger. Detta fick mig att fundera lite på vad man bör tänka på vid rekrytering. Det är ju trots allt en otroligt viktig bit i företagspusslet.

Vissa hävdar att rekrytering ofta är en fråga som prioriteras ned och därför blir lidande sett till framförhållning. Resultatet kommer bero på hur mycket tid som läggs ned på att hitta ett bra urval av kandidater som man sedan tar till nästa steg på en intervju. Redan i annonsstadiet bör man tydligt kommunicera vad de sökande kan förvänta sig av er som företag, och självfallet också om arbetsuppgifterna.

Har ni hittat två bra kandidater men bara plats för en? Håll kontakten med intressanta personer som dykt upp i rekryteringsprocessen. Lägg till dem på LinkedIn, spara kontaktuppgifter. Plötsligt kanske ni har möjlighet att rekrytera?

En utmaning kan vara att veta vad man ska göra om man inte hittar några sökande – eller om kandidaterna inte fyller kraven. Vilka kanaler har används hittills? Försök sprida ordet om tjänsten ni utlyst i branschen, och i ditt och varje medarbetares nätverk. Passa på att använda er av vänner och bekanta, om detta känns som rätt väg för er.

Glöm inte heller bort nätverksträffar och sociala medier som Facebook, Twitter och Google Plus. Som ovan nämnt är det klokt att be sina medarbetare att skicka ut nyheten om tjänsten genom deras sociala medier (förslagsvis främst LinkedIn).

Känner man inte att resurserna finns internt skulle jag rekommendera att kika på att ta hjälp med rekrytering, och då från ett bemanningsföretag.

Lycka till!

No comments yet.

Leave a comment

WP_Big_City